Czy należy zarezerwować pomieszczenie na spiżarnię?

196Kiedy mamy plan domu to mniej więcej możemy stwierdzić, w którym miejscu będzie salon, gdzie kuchnia, a gdzie łazienka. Jeśli mamy budynek podpiwniczony to jeszcze uwzględniamy garaż i pomieszczenia gospodarcze. Każdy lubi urządzać dom, stawiać meble i patrzeć na efekty swojej pracy, ale też należy na początku dobrze rozplanować pomieszczenia gospodarcze, tak by były one trafnie przeznaczone. Między innymi należy pomyśleć o miejscu na spiżarnię. Jak wiemy w budynkach są miejsca gdzie panuje niższa temperatura i gdzie jest wyższa. Miejsce na spiżarnię powinno być w piwnicy, tam gdzie właśnie temperatura jest niższa od pokojowej czyli takie, gdzie panuje dwadzieścia stopni celcjusza na plusie. Musi być w takim pomieszczeniu chłodniej, ponieważ będzie służyło do przechowywania żywności i to nie takiego dwa, albo trzy dni. Żywność mamy zamiar przechowywać rok, albo i dłużej, zależy od tego co to jest, ale w chłodniejszej temperaturze, będzie mogła ona znacznie dłużej postać niż w pokojowej.